top of page
Thomas%252520Roelants_edited_edited_edited.jpg

Dirigent

Thomas werd geboren in Kortrijk op 1 augustus 1993. Hij begon zijn muzikale opleiding in de Academie voor Muziek en Woord te Willebroek. Daarna studeerde hij verder aan de Kunsthumaniora Brussel en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij met grootste onderscheiding afstudeerde bij Dhr. Manu Mellaerts en alsook zijn pedagogisch diploma behaalde.

Als koperblazer neemt hij regelmatig deel aan wedstrijden, waarbij hij al vele provinciale en nationale titels behaalde.

* Provinciale en nationale titels - Vlamo Solistenwedstrijden Laureaat koper (1st division) - Internationale Solisten Concours WMC Kerkrade (2011) Geselecteerd voor de “Encuentro de Santander Música y Academia”, Spanje (2016) Laureaat, 2e prijs - nationale selectieproef “Lions European Musical Contest”, Brussel (2017)

 

Voor het de samenstelling van het BAM symfonieorkest (studenten uit conservatoria Brussel, Antwerpen & Maastricht) won hij in 2016 de auditie voor 1e solist trompet-aanvoerder, tijdens concerten in voorname zalen zoals Studio 4, Flagey (Brussel), Frits Philips Muziekgebouw (Eindhoven), Blauwe Zaal, deSingel (Antwerpen) en Theater aan het Vrijthof (Maastricht), dit onder leiding van dirigent Bas Wiegers.

 

Hij genoot verschillende masterclasses bij bekende namen zoals Jeroen Berwaerts, Allen Vizzutti, Ole Edvard Antonsen, Jens Lindemann, Phil Cobb, Ronald Romm, Franck Pulcini, José Chafer, Adam Rapa en vele anderen.

 

Als trompettist freelancet hij bij verschillende professionele orkesten zoals het Symfonieorkest van de Muntschouwburg, Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen en het Antwerp Symphony Orchestra (voorheen deFilharmonie).

 

In de klassieke context werkte hij verder samen met het Brussels Sinfonietta, Brussels Symphony Orchestra, Mechels Kamer Orkest, het Kamerorkest voor Vlaanderen, European Philharmonia, Kamerorkest Chapelle de Lorraine, het Belcantogezelschap, Orkest La Passione, Brussels Operette Theater, Lumen Symphonicum en het Symfonieorkest van de Muntschouwburg Opera.

 

Hierbij speelde hij onder leiding van voorname dirigenten zoals Alain Altinoglu, Edo De Waart, Stijn Saveniers, Christian Lindberg, Norbert Nozy, Manu Mellaerts, Dirk De Caluwé, Ivan Meylemans en vele andere.

 

Als cornettist was hij reeds jaren actief bij Brass Band Willebroek en Festival Brass Band. Daarnaast vervoegde hij talloze HaFaBra-orkesten in binnen- en buitenland. Hij is een graag geziene gastsolist bij verscheidene muziekverenigingen en verzorgt ook regelmatig gastdirecties in eigen land.

 

Als dirigent is hij sedert 2015 actief bij Muziekvereniging ’t Muziek uit Buggenhout. Tijdens de provinciale muziektornooien 2016 wist hij dit orkest te promoveren naar 1e afdeling. Verder is hij sinds 2017 dirigent bij de Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Merchtem en sedert 2018 ook bij Brass Band Kapelle-op-den-Bos, waar hij in hetzelfde jaar dit orkest onder zijn leiding promoveerde naar ere-afdeling.

 

Thomas verleent jaarlijks zijn muzikale kwaliteiten als dirigent of leraar bij VZW Muzikamp en Amaj Jong Symfonisch (voorheen Jeugd & Muziek Antwerpen).

 

Als koperleerkracht is Thomas verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans te Buggenhout en aan Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke.

Dirigent: About
bottom of page